Startpagina
 
  Wild&Gevogelte
   
  Recepten
   
  Volledige traiteurlijst met alle gerechten
   
  't Stampkot
MoortDinee
   
  Foto's
   
  Plan en info
   
  Contact
   
   

Heerlijke recepten

  • Koud voorgerecht: SLAATJE MET GEROOKTE EENDEFILETS.
    • voor 4 pers. :
      • 100gr gemengde salade
      • pijnboompitten
      • vinaigrette: notenolie en balsamicoazijn
      • 24 sneetjes gerookte eendenfilets (naargelang de grootte)
      • 4 sneetjes rozijnenbrood of bruin brood met rozijnen
      • gehakte peterselie
    • Werkwijze:
      • reinig de sla
      • schik midden een bord
      • leg in waaiervorm 6 sneetjes eendenfilet op de salade
      • kleur de pijnboompitten (grill)
      • rooster ook rozijnenbrood
      • verdeel de pijnboompitten over de borden
      • overgiet salade met de vinaigrette, bestrooi met peterselie, dien op met geroosterd broodje
  • Gele paprikasoep met mascarpone
    • Benodigdheden:
      • 1 ui
      • 1 teentje look
      • 1l kippenbouillon
      • k mascarpone
      • 2 gele paprika's
      • olijfolie
      • pezo (peper & zout) en tijm
      • verse basillicum
      • 1 potje gedroogde tomaat op olie
      • 100gr geraspte Parmezaanse kaas
      • 100gr pijnboompitten
      • 2 teentjes look
      • 1 ciabattabrood
      • 1 teentje look
    • Bereiding:
      • Maak de pesto: cutter de tomaat (met olie) samen met de kaas, look en pijnboompitten tot een homogene massa.
      • Stoof de ui samen met gereinigde paprika en de look in olijfolie, bevochtig met bouillon en voeg er de kruiden aan toe.
      • Laat de soep zachtjes gaarkoken en mix met de mascarpone.
      • Controleer de smaak en verdeel ze over kommetjes.
      • Versier met een crostini van rode pesto en verse basilicum.
  • Speenvarkenhaasje met graantjesmosterd en dragon, wok met primeurgroenten en gebakken nieuwe aardappelen met munt.
    • Benodigdheden:
      • 800gr speenvarkenfilet
      • 1dl room
      • 1el vers gesnipperde dragon
      • 1dl bruine fond
      • 1 el graantjesmosterd
      • peper en zout
      • 4 jonge worteltjes
      • groene bloemkool
      • 1el olijfolie
      • 4 raapjes
      • 100gr peultjes
      • 300 gr nieuwe kleine aardappelen
      • 500gr boter
      • 2el gesnipperde munt
      • 1el cajunkruiden
      • 4 takjes roomse kervel
    • Bereiding:
      • Reinig alle groenten en kook ze beetgaar. Laat ze verfrissen in koud water.
      • Kook de aardappelen beetgaar, laat ze afkoelen en pel ze.
      • Bak de speenvarkenfilet mooi roze, haal uit de pan en laat zachtjes verder garen onder aluminiumfolie.
      • Blus de pan met de fond en de saus af met gesnipperde munt.
      • Ondersaus het, schik de versneden filet in het midden en leg links bovenaan de aardappelen en rechts de groenten.
      • Versier met een takje gefrituurde roomse kervel.
  • Gewokte meloen met sabayon van frambozenbier
    • Benodigdheden:
      • 1 meloen (cavaillon)
      • Tequila
      • 4 eierdooiers
      • 150gr suiker
      • fles frambozenbier
      • 1 bakje frambozen
    • Bereiding:
      • De meloen halveren, ontpitten, schillen en in kleine blokjes snijden
      • De meloenblokjes een uur in wat tequila laten marineren.
      • In wat olie de meloenblokjes kort maar hevig bakken.
      • Voor de sabayon; meng de eierdooiers met de zuiker.
      • En wat loskloppen, vervolgens het frambozenbier toevoegen
      • En in een acht kloppen tot een homogene massa (eventueel in een bain marie)
      • Doe de meloen in een ring in het midden op het bord
      • Napeer de sabayon er rond, garneer met de frambozen.
      • Net voor het opdienen de ring verwijderen.