Heerlijke recepten

 

    Koud voorgerecht: SLAATJE MET GEROOKTE EENDEFILETS.

        voor 4 pers. :

            100gr gemengde salade

            pijnboompitten

            vinaigrette: notenolie en balsamicoazijn

            24 sneetjes gerookte eendenfilets (naargelang de grootte)

            4 sneetjes rozijnenbrood of bruin brood met rozijnen

            gehakte peterselie

        Werkwijze:

            reinig de sla

            schik midden een bord

            leg in waaiervorm 6 sneetjes eendenfilet op de salade

            kleur de pijnboompitten (grill)

            rooster ook rozijnenbrood

            verdeel de pijnboompitten over de borden

            overgiet salade met de vinaigrette, bestrooi met peterselie, dien op met geroosterd broodje

 

    Gele paprikasoep met mascarpone

        Benodigdheden:

            1 ui

            1 teentje look

            1l kippenbouillon

            ¼ k mascarpone

            2 gele paprika's

            olijfolie

            pezo (peper & zout) en tijm

            verse basillicum

            1 potje gedroogde tomaat op olie

            100gr geraspte Parmezaanse kaas

            100gr pijnboompitten

            2 teentjes look

            1 ciabattabrood

            1 teentje look

        Bereiding:

            Maak de pesto: cutter de tomaat (met olie) samen met de kaas, look en pijnboompitten tot een homogene massa.

            Stoof de ui samen met gereinigde paprika en de look in olijfolie, bevochtig met bouillon en voeg er de kruiden aan toe.

            Laat de soep zachtjes gaarkoken en mix met de mascarpone.

            Controleer de smaak en verdeel ze over kommetjes.

            Versier met een crostini van rode pesto en verse basilicum.

 

    Speenvarkenhaasje met graantjesmosterd en dragon, wok met primeurgroenten en gebakken nieuwe aardappelen met munt.

        Benodigdheden:

            800gr speenvarkenfilet

            1dl room

            1el vers gesnipperde dragon

            1dl bruine fond

            1 el graantjesmosterd

            peper en zout

            4 jonge worteltjes

            ½ groene bloemkool

            1el olijfolie

            4 raapjes

            100gr peultjes

            300 gr nieuwe kleine aardappelen

            500gr boter

            2el gesnipperde munt

            1el cajunkruiden

            4 takjes roomse kervel

        Bereiding:

            Reinig alle groenten en kook ze beetgaar. Laat ze verfrissen in koud water.

            Kook de aardappelen beetgaar, laat ze afkoelen en pel ze.

            Bak de speenvarkenfilet mooi roze, haal uit de pan en laat zachtjes verder garen onder aluminiumfolie.

            Blus de pan met de fond en de saus af met gesnipperde munt.

            Ondersaus het, schik de versneden filet in het midden en leg links bovenaan de aardappelen en rechts de groenten.

            Versier met een takje gefrituurde roomse kervel.

 

    Gewokte meloen met sabayon van frambozenbier

        Benodigdheden:

            1 meloen (cavaillon)

            Tequila

            4 eierdooiers

            150gr suiker

            ½ fles frambozenbier

            1 bakje frambozen

        Bereiding:

            De meloen halveren, ontpitten, schillen en in kleine blokjes snijden

            De meloenblokjes een uur in wat tequila laten marineren.

            In wat olie de meloenblokjes kort maar hevig bakken.

            Voor de sabayon; meng de eierdooiers met de zuiker.

            En wat loskloppen, vervolgens het frambozenbier toevoegen

            En in een acht kloppen tot een homogene massa (eventueel in een bain marie)

            Doe de meloen in een ring in het midden op het bord

            Napeer de sabayon er rond, garneer met de frambozen.

            Net voor het opdienen de ring verwijderen.