Heerlijke recepten
Koud voorgerecht: SLAATJE MET GEROOKTE EENDEFILETS.
voor 4 pers. :
100gr gemengde salade
pijnboompitten
vinaigrette: notenolie en balsamicoazijn
24 sneetjes gerookte eendenfilets (naargelang de grootte)
4 sneetjes rozijnenbrood of bruin brood met rozijnen
gehakte peterselie
Werkwijze:
reinig de sla
schik midden een bord
leg in waaiervorm 6 sneetjes eendenfilet op de salade
kleur de pijnboompitten (grill)
rooster ook rozijnenbrood
verdeel de pijnboompitten over de borden
overgiet salade met de vinaigrette, bestrooi met peterselie, dien op met geroosterd broodje
Gele paprikasoep met mascarpone
Benodigdheden:
1 ui
1 teentje look
1l kippenbouillon
¼ k mascarpone
2 gele paprika's
olijfolie
pezo (peper & zout) en tijm
verse basillicum
1 potje gedroogde tomaat op olie
100gr geraspte Parmezaanse kaas
100gr pijnboompitten
2 teentjes look
1 ciabattabrood
1 teentje look
Bereiding:
Maak de pesto: cutter de tomaat (met olie) samen met de kaas, look en pijnboompitten tot een homogene massa.
Stoof de ui samen met gereinigde paprika en de look in olijfolie, bevochtig met bouillon en voeg er de kruiden aan toe.
Laat de soep zachtjes gaarkoken en mix met de mascarpone.
Controleer de smaak en verdeel ze over kommetjes.
Versier met een crostini van rode pesto en verse basilicum.
Speenvarkenhaasje met graantjesmosterd en dragon, wok met primeurgroenten en gebakken nieuwe aardappelen met munt.
Benodigdheden:
800gr speenvarkenfilet
1dl room
1el vers gesnipperde dragon
1dl bruine fond
1 el graantjesmosterd
peper en zout
4 jonge worteltjes
½ groene bloemkool
1el olijfolie
4 raapjes
100gr peultjes
300 gr nieuwe kleine aardappelen
500gr boter
2el gesnipperde munt
1el cajunkruiden
4 takjes roomse kervel
Bereiding:
Reinig alle groenten en kook ze beetgaar. Laat ze verfrissen in koud water.
Kook de aardappelen beetgaar, laat ze afkoelen en pel ze.
Bak de speenvarkenfilet mooi roze, haal uit de pan en laat zachtjes verder garen onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de fond en de saus af met gesnipperde munt.
Ondersaus het, schik de versneden filet in het midden en leg links bovenaan de aardappelen en rechts de groenten.
Versier met een takje gefrituurde roomse kervel.
Gewokte meloen met sabayon van frambozenbier
Benodigdheden:
1 meloen (cavaillon)
Tequila
4 eierdooiers
150gr suiker
½ fles frambozenbier
1 bakje frambozen
Bereiding:
De meloen halveren, ontpitten, schillen en in kleine blokjes snijden
De meloenblokjes een uur in wat tequila laten marineren.
In wat olie de meloenblokjes kort maar hevig bakken.
Voor de sabayon; meng de eierdooiers met de zuiker.
En wat loskloppen, vervolgens het frambozenbier toevoegen
En in een acht kloppen tot een homogene massa (eventueel in een bain marie)
Doe de meloen in een ring in het midden op het bord
Napeer de sabayon er rond, garneer met de frambozen.
Net voor het opdienen de ring verwijderen.